Sfaturi pentru întreținerea acoperișului

Un acoperiș durabil este chintesența unui trai liniștit și plăcut în propria ta casă, deoarece de el depinde să nu ai surprize neplăcute în timpul intemperiilor climatice, dar și să menții un echilibru termic convenabil care te-ar ajuta să economisești bani la facturi. Dar cum să întreții un acoperiș corespunzător? Am adunat pentru tine câteva sfaturi de la profesioniști de care să ții cont pentru a te bucura de acoperiș cât mai mult timp.

  1. Efectuează curățarea burlanelor și a streșinilor

Fie că este vorba despre perioada dezghețurilor sau cea a ploilor torențiale de vară, copertina trebuie ulterior curățată, deoarece în accesoriile de metal pentru acoperiș, precum sunt burlanele, jgheaburile sau streșinile se adună reziduuri care împiedică evacuarea corectă a apei. Acumularea lichidelor murdare poate grăbi considerabil procesul de eroziune și de coroziune a acoperișului, iar evacuarea lor rapidă asigură protecția copertinei din țiglă metalică pe un termen de până la 50 de ani de exploatare.

  1. Curăță copacii din imediata apropiere a acoperișului

Cel mai mare dușman al unui acoperiș trainic poate fi vântul puternic care rupe crengi mari. Pentru că nu avem cum să combatem vântul, îți recomandăm să cureți copacii din imediata apropiere a acoperișului, astfel încât crengile care se țin prost sau stau să cadă, să nu fie smulse în rafale și aruncate pe copertină. 

Doar ca idee, o creangă mare, adusă cu viteză de vânt poate îndoi sau chiar smulge țigla metalică, astfel încât să fie afectată starea etanșă a acoperișului. Asigură-te că nu lași bucăți ascuțite de crengi. Poți realiza aceste acțiuni, eventual, la începutul sezoanelor de ploaie, de crivăț sau de furtuni, ținând cont de mediul zonei în care locuiești. 

  1. Deszăpezește acoperișul cu regularitate

Zăpada este un pericol real pentru acoperișuri, deoarece are o densitate, și mai ales, o greutate considerabilă, sub care acestea pot ceda. Evident, acest lucru nu se întâmplă spontan dacă există structuri de lemn, dacă acestea sunt întărite corespunzător. Dar dacă acoperișul nu se curăță în perioada depunerilor de zăpadă constante, există riscul ca acoperișul să cedeze. Pentru a evita acest lucru trebuie întreprinse câteva acțiuni: 

  • Curăță prima zăpadă de dimineață - pe acel strat se produce afânarea zăpezii și așezarea ei; 

  • Verifică starea burlanelor, a lambriurilor metalice, dar și a celorlalte accesorii ale acoperișului pentru a te asigura că zăpada topită se poate evacua corespunzător. 

  1. Remediază defecțiunile apărute la timp

Amânarea lucrărilor de reparație poate degenera în probleme mult mai grave, precum ar fi defectarea stratului etanș de protecție, eroziunea sau coroziunea acestuia. Pentru a evita urmările negative este oportun să apelezi la specialiști de la prima defecțiune. 

Echipa KROVTEH SRL este alături de tine nu doar în montarea acoperișurilor, ci și în întreținerea corespunzătoare a acestora. Nu amâna și bucură-te de un trai confortabil în casa ta. 

 

KROVTEH - acoperișuri pentru o viață!