Sisteme de scurgere: între metal și plastic

Un acoperiș rezistent este de neimaginat fără un sistem de scurgere calitativ, iată de ce se cuvine să atragem o atenție sporită asupra acestui subiect. Un sistem de scurgere instalat corespunzător poate asigura: 

-Evitarea apariției mucegaiului, ca rezultat al umidității sporite, cauzate de abundența lichidelor provenite din ploi sau dezghețuri;

-Evitarea coroziunii elementelor metalice din construcția unei case, ne referim aici la sisteme de siguranță;

-Evitarea defecțiunilor la sistemul electric, de care depinde nemijlocita funcționare a tuturor mecanismelor electrice;

-Evitarea deteriorării premature a acoperișurilor, atât în structura metalică, cât și în cea de lemn. 

Cum să alegem un sistem de scurgere corect și de ce criterii trebuie să ții cont, află din rândurile ce urmează. 

Tipuri de sisteme: avantaje și dezavantaje

Există două tipuri de sisteme pluviale populare pe piață: metalice și din plastic. Pentru a înțelege care este varianta optimă a materialului, hai să aruncă o privire comparativă asupra ambelor.

-Sistemul pluvial de plastic PVC este destul de ușor de montat, cu o durată medie de exploatare de 10 - 15, iar unii producători promit chiar 25 de ani. Este ieftin, din punct de vedere al resurselor economice, fiind conceput din polimeri ieftini. Disponibilitatea acestui material pe piață este mare. Avantajul major al acestui tip de sistem pluvial este că nu trebuie tăiat și sudat, ci se concepe dintr-o multitudine de piese, aidoma unui puzzle. Specialiștii confirmă faptul că acest tip de sistem pluvial se potrivește, prioritar, cu acoperișurile din țiglă ceramică sau din bitum. Din neajunsuri, putem enumera: rezistența mică la volumele mari de lichide provenite din zăpadă sau ploaie, faptul că de la schimbările bruște de temperatură se poate dilata sau contracta, deformându-se.

-Sistemul pluvial metalic este o variantă clasică de sistem de scurgere, care funcționează, în medie, până la 40 - 50 de ani. Este convenabil din punct de vedere economic, se montează relativ ușor și este vopsit cu substanțe chimice anticorozive. Dintre avantajele majore ale acestui tip de sistem pluvial putem enumera: versatilitatea materialelor (se găsesc variante din aluminiu, oțel sau chiar titan), rezistența sporită la factorii externi și stabilitatea indiferent de volumul de lichide evacuate.

În alegerea unui sistem de evacuare a apelor reziduale contează următorii factori:

-Tipul materialului din care este creat;

-Multitudinea de accesorii din metal pentru acoperișuri care vor fi interconectate cu întregul sistem pluvial;

-Tipul montajului și garanția oferită de producător și de echipa de instalare.

Dacă ai decis să îți reînnoiești acoperișul și să instalezi un sistem de evacuare a apelor, atunci trebuie să apelezi la echipa KROVTEH SRL, lider pe piața națională a materialelor destinate construcției și montajului acoperișurilor. La noi poți găsi cele mai diverse modele de sisteme pluviale, țiglă metalică și accesorii pentru acoperișuri moderne. 

 

KROVTEH - acoperișuri pentru o viață!