Țiglă Metalică- 5 opinii greșite despre acest material

Alegerea unui acoperiș din țigle metalice este o misiune importantă, dar deloc ușoară, mai ales din cauza miturilor care circulă pe internet despre acest material de construcție. Prin urmare, am stat de vorbă cu specialiștii Krovteh SRL și am încercat să spulberăm cinci cele mai frecvente informații eronate care circulă pe internet, dar și în viața reală despre țigla metalică. Iată ce am reușit să aflăm.

1. Zgomotele se aud mai puternic pin țigla metalică

După instalarea podului din țigle metalice ți se pare că sunetele externe au devenit mai sonore? Din păcate, te vom întrista. Se pare că montajul acestora a fost realizat cu carențe. Popular vorbind, specialiștii nu și-au făcut treaba, deoarece țigla instalată corect nu afectează nicicum izolarea fonică. Amplasarea acesteia se face etanș, respectiv sunetele nu au pe unde să traverseze podul. 

Țigla instalată corespunzător de grosime minimă 0,45 cm nu permite trecerea sunetelor externe, pe când cea prea subțire și instalată necorespunzător poate provoca devieri de acest gen. 

2. Acoperișul de țiglă metalică se decolorează

Este probabil cel mai mare mit despre țigle metalice, provenit din vremurile vechi când acest material nu se prelucra corespunzător. Actualmente, țigla metalică, de la producători cu certificare internațională, este acoperită cu un strat protectiv anti UV, este vopsit cu acoperire împotriva întregii game de raze care i-ar afecta gama cromatică. În plus, acest material poate fi acoperit și cu lac protector, lucru realizat de mai multe companii internaționale. Deci, riscul de decolorare nu există. 

3. Acoperișul de țiglă metalică ruginește

Țigla metalică este concepută din materiale de înaltă calitate și neapărat acoperită cu substanțe anti coroziune. Unicul motiv care poate degenera în ruginirea acesteia este factorul depozitării. Dacă țigla a fost ținută în aer liber, sub ploaie, vânt sau într-un spațiu închis, dar afectat de umezeală excesivă, atunci riscul eroziunii este înalt. Dacă țigla a fost păstrată în spațiu de depozitare corect, fără umiditate, cu temperatură optimă, aceasta nu se va eroda până la instalare. 

4. Schimbarea țiglei metalice se face la doi ani

Țigla metalică se consideră a fi unul dintre materialele de construcție cele mai longevive. Durata de exploatare a acesteia fiind, în mediu, cu respectarea normelor prestabilite de montare, de circa 50 – 60 de ani. Aceasta este rezistentă la orice fel de intemperii climatice, iar dacă montajul se face corespunzător, respectând etanșarea acoperișului, atunci nu veți avea bătăi de cap aproape jumătate de secol. 

5. Montarea țiglei este prea scumpă

Costul montajului țiglei metalice comparativ cu alte materiale similare este mult mai mic, iar investiția se amortizează mult mai repede, mai ales dacă apelezi la o echipă de specialiști competenți. 

Echipa KROVTEH SRL îți pune la dispoziție materiale de înaltă calitate: țigle metalice, table cutate, precum și accesorii pentru montarea acoperișurilor rezistente în timp. Alege calitatea unui acoperiș avantajos pentru casa sau afacerea ta!